default female profile picture
Herman Réka
iskolapszichológus

Telefon: 06-1-375-1884
E-mail: hermanreka97@gmail.com
Konzultáció: kedd, péntek

Kedves Szülők!

A Budavári Általános Iskolában iskolapszichológus segíti a diákok és pedagógusok munkáját. Ennek keretében lehetőség nyílik a szülők és/vagy a diákok által kezdeményezett egyéni segítő beszélgetésre, konzultációra, tanácsadásra, ill. csoportos foglalkozásokon való részvételre.

Mikor érdemes az iskolapszichológushoz fordulni?

  • Tanulási nehézség (figyelem-, koncentráció hiánya, tanulmányi eredmény romlása, fáradékonyság, bizonytalan feladatvégzés, teljesítményszorongás, motiváció hiánya…stb.)
  • Magatartási problémák (önkontroll hiánya, beilleszkedési probléma, agresszivitás, nyugtalanság, túlmozgás vagy visszahúzódás, iskolakerülés, pályaválasztási, továbbtanulási bizonytalanság, kapcsolati nehézségek, serdülőkori változások elfogadása, stb.)
  • Súlyosabb konfliktusok, kommunikációs nehézség pedagógusokkal, osztálytársakkal vagy az iskola más tanulóival – mediációra is lehetőség van
  • Érzelmi természetű problémák (szorongás, túlzott aggódás, félelmek, gátlásosság, önkifejezés nehézsége, érdeklődés és öröm képességének elvesztése, kötődési problémák, elszigetelődés a társaktól, erős érzelmi kitörések, tartós lehangoltság és szomorúság… stb.)
  • Pszichoszomatikus problémák melyre az orvosi kivizsgálás nem ad magyarázatot (alvási nehézségek, reggeli rosszullét, szédülés, gyakori fejfájás, gyengeség-érzet… stb.)
  • A gyermek életében olyan esemény, változás történik, ami számára nehezen feldolgozható, ill. bizonytalanságot eredményez (baleset, szeretett személy elvesztése, válás, költözés… stb.)
  • Szokatlan vagy a gyermek életkorának nem megfelelő viselkedés (bármilyen tartós változás a viselkedésben, ami eddig a gyermeknél nem volt tapasztalható)

Előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés:

A hermanreka97@gmail.com e-mail címen várom jelentkezésüket, jelenleg szülőkonzultációra online formában van lehetőség. Személyesen, kedden és pénteken találhatnak meg a hozzám forduló diákok és tanárok (a földszinti, lépcső alatti iskolapszichológusi szobában)”

(A gyermek neve, osztálya és a szülő telefonos elérhetőségének megjelölésével)
Forduljanak hozzám bizalommal,

Herman Réka
iskolapszichológus

A gyermek előzetes bejelentkezés nélkül, saját maga, személyesen is megkeresheti az iskolapszichológust, de a gyermekkel folytatott kötetlen pszichológiai foglalkozás 18 éves kor alatt szülői beleegyezéshez kötött, ill. legalább egyszeri szülőkonzultáció szükséges. Erről az iskolapszichológus vagy a gyermek tájékoztatja a szülőt. A további foglalkozásokhoz a szülők részéről beleegyező nyilatkozat szükséges, melyet innen tölthetnek le:

A gyermekek adatait és a gyermekektől, ill. szülőktől kapott információkat bizalmasan kezeljük. Elsődleges célunk a gyermekek jóllétének elősegítése, szükség esetén a pedagógus és a szülő bevonásával, együttműködésével. Az iskolapszichológus feladata, hogy amennyiben szükségesnek látja, a gyermeket és a szülőt olyan szakemberhez vagy intézményhez irányítsa tovább, ahol számára a legmegfelelőbb segítséget, támogatást tudják biztosítani. Ebben az esetben a szülő vagy gondviselő felelőssége, hogy a gyermek eljusson és megjelenjen a javasolt helyen, ill. részt vegyen az ottani vizsgálatokon és foglalkozásokon.

Copyright ©2024 Budavári Általános Iskola. Education Zone | Developed By Rara Themes. Powered by WordPress.