Október 4. az Állatok Világnapja. 

Számomra az egyik legfontosabb nap, mert ekkor azokat ünnepelhetjük, akik feltétel nélkül szeretnek, akik boldogságot, vidám perceket adnak az embernek, akik igazi társai a gyerekeknek. 

Ma olyan időket élünk, amikor az állatoknak nagy szükségük van védelemre, az igaz szívű emberek segítségére, akik valóban társnak, családtagnak tekintik az állatokat. 

Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a gyerekeket megtanítsuk az állatok tiszteletére, a róluk való gondoskodásra.

Iskolánkban már hagyomány, hogy erre a napra előadókat hívunk, akik a felelős állattartásról beszélnek, de legfőképp beszélgetnek a gyerekekkel. Hiszen a gyerekek már annyi mindent tudnak, érdemes figyelni rájuk. 

Régi álmom vált valóra, amikor idén egy segítő kutyát mutathattam be a diákoknak. Nagyon becsülöm ezeket a kutyákat, mert életet óvnak és mentenek, felelősségteljes munkát végeznek. 

A Látássérültek Hermina Egyesületétől látogattak el hozzánk Rozé kutyával. 🙂

Büszke vagyok a 3-4. évfolyamos diákjainkra, mert fegyelmezettek voltak és nagyon okosan válaszoltak, illetve okos kérdéseket tettek föl.

A 7. osztályhoz a rendőrségtől érkeztek előadók, illetve egy kutyus és egy cica, akik a felelős állattartás legfontosabb tudnivalóit beszélték át velünk. 

Az Állatok Világnapján többen jöttek „állatos” ruhába! 🙂 

Szünetekben a galérián pedig a diákoknak  természetfilmeket vetítettünk. 

Köszönöm a vendégeknek, hogy eljöttek hozzánk és igazán hasznos ismereteket hoztak el diákjainknak. 

Nagy Ildikó

Copyright ©2024 Budavári Általános Iskola. Education Zone | Developed By Rara Themes. Powered by WordPress.