Hang a hangért koncert

A Hang a hangért koncertet a magyar kultúra napja alkalmából szerveztük. Iskolánk diákjai közül sokan növendékei a Farkas Ferenc Zeneiskolának, amelyre nagyon büszkék vagyunk. A Himnusz születésnapját és a magyar kultúrát eddig mindig az irodalom felől közelítve ünnepeltük, itt volt az ideje, hogy a zenét állítsuk a középpontba. 

Felkértük Balogh Anikót, Lendvainé Berta Barbarát és Rábai Szilárdot, a Farkas Ferenc Zeneiskola tanárait, hogy segítsenek összeállítani egy színvonalas koncertműsort, amelyre örömmel igent mondtak. A koncerten a szolfézsos növendékek léptek fel, továbbá Máté Hédi 7. osztályos, Marossy Mihály 3.a osztályos és Marossy Dániel 6.b osztályos tanuló csillogtatta meg tehetségét. Rajtuk kívül fellépett még Horváth-Legát Boglárka 6.b, Adamik Zalán 5.b, Adamik Kolos 3.a osztályos tanulónk is. Bogit édesapja, Horváth Róbert hegedűművész kísérte el, akinek csodálatos hegedűjátékára még sokáig emlékezni fogunk. Zalánnal és Kolossal édesanyjuk, Adamik-Szénási Mónika lépett fel. 

A szülők közül elvállalta a fellépést Mátéffyné Gál Zita kolléganőnk, lányával Mátéffy Máriával (5.a) fuvolán játszottak. 

Vendégművészként érkezett volt tanítványunk Koncz Domonkos, aki Marossy Danival lépett fel.

A koncerten a Petőfi Emlékév kapcsán versek is elhangoztak: Palotai Kira (6.a), Bódis Leonárd (6.b) és Bencsik-Hantos Mátyás (6.b) osztályos tanulók szavaltak.

Köszönjük az est műsorának konferálását volt tanítványunknak, Szomor Bendegúznak.

/A műsort mellékelve közöljük./

Remélem, vendégeink és a fellépők is jól érezték magukat! Köszönjük a közreműködést és a szülőknek a hozzájárulást, akik a belépőjegyek megvásárlásával az iskola hangtechnikai berendezésének a megújítását támogatták.

Copyright ©2024 Budavári Általános Iskola. Education Zone | Developed By Rara Themes. Powered by WordPress.