Adventi programjaink

Iskolánkban az adventi programsorozat hagyományaikhoz híven november végén, az első gyertyagyújtással kezdődik, amelyre elsőseink készültek. Vidám télköszöntő műsorral örvendeztettek meg minket. Verseket hallhattunk, énekeltek és táncoltak nekünk. Mikulásnapon az 5.a osztály, Luca-napon a 3.b megható gyertyagyújtásos műsorát láthattuk.

Ezt követően egymást érték a szebbnél-szebb programok. December 14-én a Lánchíd Kör tagjait láttuk vendégül, és 2 év kihagyás után újból köszönthettük őket Luca-nap alkalmából. Az ismeretség már 23 évre nyúlik vissza.  

December 15-én az ovisokat vártuk karácsonyi kézműveskedésre. A 4. osztályos diákok egy hóemberről szóló kedves mesét adtak elő, majd ehhez kapcsolódóan az ovisokkal hóembert készítettünk agyagból. A műsort Gabi néni tanította be, az agyagozásnál Bella néni segített. Köszönjük a tanítónők munkáját és a diákok felkészülését! ☺

December 16-án eljött a várva várt adventi vásár. Izgalmas, színes forgatagnak adta át helyét az iskola folyosója. A vásárt a tornateremben nyitotta meg a kórus, amely erre az alkalomra szép számúra növekedett, sőt még pedagógusok is vendégszerepeltek. Köszönjük Huszta Renáta tanárnő lelkes, felkészítő munkáját!

Az utolsó napon a 3.a osztály karácsonyi műsorát követően gyújtottuk meg a negyedik gyertyát.

Köszönet Bihari-Biró Brigitta, Natratics Adrienn, Biró Izabella tanítónők, és Huszta Renáta tanárnő felkészítő munkáját, amellyel a gyertyagyújtásokat meghitté varázsolták.