Fenntarthatósági témahét

Iskolánk idén is csatlakozott a témahét programjaihoz. A programok a Víz Világnapjához is kapcsolódtak, így meghívott vendégünk, Kovács Károly a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Elnöke, az 1. osztályosokkal beszélgetett a témáról.

A 4. évfolyamos diákok az ÖKO játszóház- és kiállítóteret, az Amazing Metal Art Gallery-t látogatták meg.  Egyedülálló szobraik teljes mértékben újrahasznosított autóalkatrészekből készültek, új értelmet adva ezzel a fémhulladék fogalmának.

A 2-3. évfolyamosok a komposztálás hasznosságáról tanulhattak. Köszönjük Sassy-Molnár Emese Saroltának az érdekes foglalkozást.

Ezen a héten zajlott az alsós és felsős tanulmányi verseny is. A felső tagozaton a felújított FöKéFiBi verseny teljes egészében a Fenntarthatósági témahét tematikájához kapcsolódott. A tanulmányi versenyek első helyezett csapata a Természettudományi Múzeumba látogat el.

A Madárbarát Iskola programhoz kapcsolódva szerettünk volna jobban elmélyül a témában, így a tanév során minden osztálynak volt egy madara, amellyel kapcsolatban feladatokat kaptak: táplálkozás, élőhely, ábrázolásuk a képzőművésetben stb.

A projektmunkák bemutatása is erre a hétre esett, az elkészült munkákat a galérián állítottuk ki.

A színes programkínálat egyik legizgalmasabb eseménye a könyvek csere-beréje volt.

Köszönet a kollégáknak a programokban való közreműködésért!

Könyvbörze

Könyvbörze a könyvtárban

Már hagyománnyá kezd válni, hogy minden évben Könyvbörzét szervezünk. Idén a Fenntarthatósági Témahét keretén belül tartottuk, melyre minden évfolyamból jelentkeztek tanulók.

Mi is volt az a könyvbörze?

A felajánlott és a könyvtárba hozott könyvekért a diákok kuponokat kaptak, melyeket aztán egy későbbi időpontban beválthattak, vagyis a többiek által behozott könyvekből válogathattak. Mindenki lelkesen készült és talán kicsit izgult is, hogy jó „üzletet kössön”.

A csereberére 2022. április 28-29-én került sor, összesen 189 db könyv talált új „gazdára”.

Szeretnénk megköszönni a gyerekek felajánlását és a szülők támogatását, nagyon szép könyveket kaptunk, melyekből mindenki tudott választani. A börzézés jó hangulatban telt, minden könyv új gazdára talált, úgyhogy jövőre – közkívánatra – ismét „begyűjtjük mások kincseit”!

Copyright ©2024 Budavári Általános Iskola. Education Zone | Developed By Rara Themes. Powered by WordPress.