2018. decemberében galériánk a 21 éve alakult Csillaghegyi Foltvarró Csoport country stílusban varrt gyönyörű munkáit mutatta be a gyerekeknek. A kiállított darabok mind egyediek. A téma közös, de a foltvarrott munkák alkotóik egyéniségét tükrözik.

Kiállítók:

Szabó Irén
Steigerwald Éva
Budai Éva
Domak Judit
Honti Mária
Szalavári Betti
Novák Marika
Jóföldiné Fejes Edit
Szakály Anna

Munkáikat itt tekinthetik meg.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük és mint minden évben, most is egy lenyűgöző előadást láthattunk iskolánk diákjaitól.

A műsort köszönjük az 5.b osztálynak, a felkészítést pedig Láng Rita tanárnőnek!

Iskolánk 5.b osztályos diákjai karácsonyi műsorral örvendeztették meg a Lánchíd Kör tagjait. Régóta minket hívnak meg hagyományos Luca napi ünnepségükre. Köszönjük az 5.b osztály lelkes hozzáállását és színvonalas előadását, valamint az énekkar közreműködését Huszta Renáta tanárnő támogatásával.

Pályaorientációs nap (2022)

November 22-én változatos és érdekes foglalkozásokkal vártuk diákjainkat. A felső tagozaton, 6-8. évfolyamig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs foglalkozásain vehettek részt a tanulók, és megismerkedhettek a cukrász, a szakács és az építőipari szakmával. Ezen kívül egy pályaorientációs játék is várta őket. Nagyon élvezték a marcipánrózsa, a szendvicsek és a mozaikkép elkészítését, a legozás pedig felélesztette bennük a versenyszellemet.

Nagyon köszönjük a Kamarának a színvonalas, izgalmas és tartalmas foglalkozásokat! Reméljük, diákjaink közül többeknek megtetszett valamelyik pálya.

Az 5. évfolyam az Eiffel Műhelyházba látogatott el, ahol az operaelőadás mögött húzódó szakmákkal ismerkedtek.

Alsó tagozaton az 1. osztályosok karácsonyi asztalt terítettek, a 2. osztályosok az egészséges táplálkozás témakörét járták körül, majd egy vidám tánccal zárták az egészségnapot.

Köszönjük a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének az egészséges táplálkozásról és a cukorbetegségről szóló előadásokat.

A 3. évfolyam az I. kerületi Rendőrkapitányságra látogatott el, a kapitányság munkájába pillanthatott be. Rendkívül élvezték a vendéglátók foglalkozásait.

Köszönjük Márton Zoltán alezredes úrnak, a rendőrkapitányság vezetőjének és Szondi György r.őrnagynak a látogatás megszervezését!

A 4. évfolyamon a természet és az állatok volt a téma. Dr. Veres Adrienn Mercédesz állatorvos érdekes előadásával nyitották a pályaorientációs napot, majd egy erdei iskola megtervezésébe kezdtek.

Emellett minden osztály kapott egy linkgyűjteményt, amelyben az adott témakörhöz tartozó oktatófilmek, szakmákról szóló kisfilmek, az adott témakörhöz tartozó interaktív játékok kaptak helyet.

Változatos, tartalmas és egyben szórakoztató napot tudhatunk magunk mögött. Remélem, a diákok és pedagógusok is jól érezték magukat!

Intézményünkbe 2018. december 1-jén vendégek érkeztek. A szülők és a meghívott szervezetek segítségével tanulóink több szakmával is megismerkedhettek.

A pályaorientációs nap keretein belül a nyolcadik osztály a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégiumban tett látogatást, Imrei Boglárka (ötvös iparművész) vezetésével. Bejárták az épületet a pincétől a padlásig, és megismerkedtek a különböző szakmai műhelyekkel, érdekességekkel. Végül az ötvösműhelyben Szilos András (formatervező, ötvös iparművész) segítségével az eszközökkel is tehettek egy próbát.

Köszönjük vendégeink előadásait!

Copyright ©2024 Budavári Általános Iskola. Education Zone | Developed By Rara Themes. Powered by WordPress.